Unesi izraz za pretragu i pritisni Enter

Razno TagMedia

eJutro na RTS | Immersive Explorer

Tag Media maj 08

Iako je Windows operativni sistem dusta unapređen poslednih godina, najmanje promene u izgledu je dobio file manager, odnosno Explorer. Ukoliko vam je previše monotono njegovo okruženje, pronašli smo program koji predstavlja alternativu.

Immersive Explorer radi u režimu prikaza preko celog ekrana i u prozoru, i oslanja se na hardversku akceleraciju i izgleda zaista dobro. Upravljački interfejs sastavljen je iz tri dela: sa leve strane, nalazi se lista direktrijuma, u sredini je spisak fajlova i on zauzima najveći deo, dok se na dnu ovog file managera, nalaze korisne alatke. Iako je inicijalno tamnih boja, interfejs programa se menja u zavisnosti od sadržaja, a na raspolaganju je i označavanje datoteka različitim bojama. Tako je muzika plave boje, izvršne datoteke su žute, kompresovane su ljubičaste, pdf fajlovi su crvene i tako dalje, a sve u službi boljeg i lakšeg snalaženja u moru fajlova koji se nalaze na svakom računaru, što je i primarna namena ovog programa. Klikom na Computer koji se nalazi na spisku sa leve strane, prikazuju se direktorijumi koji  su predstavljeni velikim ikonicama na kojima piše koliko se unutra nalazi dodatnih foldera i datoteka. Skrolovanje sadržaja može da bude horizontalno ili vertikalno, uz izbor veličine elemenata. Takođe, sve može da se prikaže i na klasičan način, kao obična lista. Program omogućava i postavljanje slike kao pozadine, kao i kontrolu intenziteta providnosti pozadine.

Tag Media

TAG Media je full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Nastali smo iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri televizijske i video produkcije sa preko 20 godina iskustva.

Prethodni video

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna *