Unesi izraz za pretragu i pritisni Enter

Odabrano Tech

Wiko Health

Tag Media mar 01

Posao nas previše često tera da dane i sate provodimo ispred računara. Rad od kuće u poslednjih nekoliko meseci, pored hladnog vremena, znatno su smanjili mogućnost boravka na otvorenom. Pa hajde da iskoristimo prve prolećne dane koji uskoro dolaze. Nema više izgovora, moguće je – čak i onima koji nisu ljubitelji teretane i fitnesa – da se vrate kretanju i to bezbedno, nastavljajući sa vežbanjem na otvorenom, hodanjem ili trčanjem. Imajući ovo na umu, Wiko, francusko-kineski brend telefona, razvio je za svoje najnovije uređaje, poput modela kolekcije View4 i View5, korisnu aplikaciju – Wiko Health – za praćenje dnevnih treninga. Jednostavna i intuitivna, aplikacija Wiko Health omogućava vam praćenje svakodnevne fizičke aktivnosti, brojanje napravljenih koraka, pređene udaljenosti, potrošenih kalorija i vreme trajanja aktivnosti. Takođe možete postavljati ciljeve, menjati ih i prilagođavati kako dani odmiču i kako napredujete, prelazeći iz lagane šetnje u snažniji, održiviji tempo. Wiko Health je u stvari idealan i za praćenje trčanja, brzine, tempa, efekata, postavljanje dnevnih ili nedeljnih podsetnika, ali i postavljanje „medalja“ koje treba osvojiti na osnovu pređenih kilometara ili okončanih uzastopnih dana treninga. Sve to, naravno, uz mogućnost da svoja „dostignuća“ objavite na društvenim mrežama. Brend je takođe zamolio Italijanku, Robertu Miratu, blogerku i personalnog trenera, da definiše pravila za povratak na bicikl, napolju, sa dovoljno sunca i vitamina D, ali bez prekomernog forsiranja tela.

Evo saveta:

1) Kratki brzi koraci, do 10 000 koraka dnevno

„Ako ne volite da trčite“ – komentariše Roberta Mirata – „imate pravo na duge šetnje. Savet je da se odlučite za kratke, ali brze korake koji će vam omogućiti sagorevanje kalorija. Odvojte sat vremena i posvetite ih sebi. Cilj će vam biti dostizanje mitskih 10 000 koraka dnevno“.

2) Vodite računa o temperaturama i koje je najbolje vreme za aktivnost

Jutro i kasno poslepodne su, bez sumnje, najbolje vreme za aktivnosti na otvorenom. Temperature su blaže, vazduh je svežiji, a možete uživati i u čarobnim trenucima, poput izlaska i zalaska sunca.

3) Održavajte telo hidriranim

Čak i tokom kišnog dana a još više po suvom vremenu, uvek morate imati na umu da ostanete hidrirani. Neophodno je uvek sa sobom nositi flašicu vode, dodajući – ako se puno znojite – mineralne soli da biste brzo nadoknadili izgubljene. „Preterano znojenje – naglašava Roberta Mirata – ne znači gubitak kilograma, već́ gubitak vitalne vode za naše telo. Zato je hidriranje od suštinske važnosti.

Oznake:
Tag Media

TAG Media je full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Nastali smo iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri televizijske i video produkcije sa preko 20 godina iskustva.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna *