Unesi izraz za pretragu i pritisni Enter

Magazin

Samsung predvodi holističke zdravstvene inovacije uz Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro

Tag Media avg 15

Nova serija Galaxy Watch5 opremljena je pametnim mogućnostima praćenja spavanja, personalizovanim dizajnom i poboljšanom izdržljivošću koja oblikuje svakodnevne navike zdravlja i dobrobiti

 

Beograd, 10. avgust, 2022 – Kompanija Samsung Electronics Co., d.o.o. najavila je Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro modele pametnih satova – koji oblikuju navike zdravlja i dobrobiti sa intuitivnim uvidima, naprednim karakteristikama i još snažnijim mogućnostima. Galaxy Watch5 poboljšava performanse na koje se potrošači oslanjaju svaki dan, dok je Galaxy Watch5 Pro – najnoviji dodatak Galaxy Watch liniji – najizdržljiviji i najkompletniji Samsung sat dosad. Ovi novi uređaji omogućavaju korisnicima da ispune svoje ciljeve, a Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro tu su da im pomognu.

“Posvećeni smo tome da našoj Galaxy Watch zajednici damo alate, podatke i resurse koji su potrebni ne samo da bolje razumeju njihovo celokupno zdravlje i dobrobit, već i da ih podučavamo na njihovom putu. Sa revolucionarnim Samsung BioActive senzorom, osnažujemo korisnike celovitom slikom njihovih uvida u zdravlje dosad,“ rekao je TM Roh, predsednik i rukovodilac odeljenja za mobilno iskustvo (MX) u kompaniji Samsung Electronics.

Vrhunska tehnologija senzora za bolje razumevanje

Sa rastućom željom za boljim razumevanjem i delovanjem u skladu sa individualnim zdravstvenim ciljevima, kompanija Samsung krenula je u pružanje dubinskog praćenja i praktičnih podataka koji korisnicima nude informacije koje su im potrebne i mogu da im pomognu na njihovom putu prema zdravlju i dobrobiti. Galaxy Watch5 opremljen je jedinstvenim Samsung BioActive senzorom koji pokreće sledeću eru digitalnog praćenja zdravlja. Prvi put predstavljen na Galaxy Watch4 seriji, BioActive Sensor koristi jedinstveni čip koji kombinuje tri snažna zdravstvena senzora – optičku brzinu otkucaja srca, električni signal srca i analizu bioelektrične impedanse – za isporuku obimnog očitavanja koja uključuju otkucaje srca, nivo kiseonika u krvi, kao i nivo stresa[1].

Sa povećanom površinom i direktnijim kontaktom sa vašim zglobom, Galaxy Watch5 prati zdravstvene metrike sada sa još većom preciznošću od Galaxy Watch4 modela. Osim toga, njegov moćni 3-u-1 BioActive senzor radi u kombinaciji sa drugim senzorima serije Galaxy Watch5, uključujući novouvedeni temperaturni senzor[2], kako bi korisnicima pružio dubinsko razumevanje svog zdravlja. Senzor temperature koristi infracrvenu tehnologiju za tačnija očitavanja, čak i ako se temperatura vašeg okruženja promeni. Ovo otvara nove mogućnosti razvojnim programerima da prošire svoje zdravstvene i wellness opcije, a korisnicima da iskoriste potpuno nova iskustva.

Holistički zdravstveni uvidi za poboljšanje wellness putovanja

Dizajniran za svakodnevne pobede, Galaxy Watch5 nudi sveobuhvatno end-to-end iskustvo koje nadilazi fitness aktivnosti i uključuje procese nakon vežbanja, odmora i oporavka. Alat za merenje sastava tela[3] pruža potpuni snimak celokupnog zdravlja korisnika, pružajući mu prilagođeni pristup za postavljanje ciljeva, vođenje kroz personalizovane vežbe i praćenje napretka. A kada je vreme za odmor, Galaxy Watch5 korisnicima daje podatke o oporavku, uključujući otkucaje srca nakon intenzivnog vežbanja[4] i prilagođene preporuke o potrošnji vode na temelju gubitka znojenjem[5].

Dobar noćni odmor važan je za dobrobit i zato pomažemo korisnicima da imaju bolji san[6]. Proučite obrasce spavanja putem Sleep Scores koji prate faze spavanja, zajedno sa otkrivanjem hrkanja[7]  i nivoom kiseonika u krvi. Postignite poboljšane navike spavanja sa naprednim Sleep Coachingom[8] koji daje prilagođeni mesečni vođeni program. Putem SmartThings integracije, Galaxy Watch5 automatski postavlja povezana svetla, AC jedinice i TV na unapred određene postavke koje čine idealno okruženje za spavanje[9]. Korisnici mogu spavati sigurno i zdravo znajući da poboljšana detekcija pada osigurava da će hitni kontakt biti obavešten ako se Vi ili Vaša voljena osoba spotaknete kod kuće ili padnete s kreveta[10].

Ne morate se brinuti da će sat ostati bez struje ili se oštetiti na neravnom terenu; Galaxy Watch5 dolazi sa 13% većom baterijom[11] i omogućuje osam sati praćenja sna uz samo osam minuta punjenja, što je 30% brže od Galaxy Watch4. Dodatni sloj izdržljivosti štiti Galaxy Watch5, a ove godine Samsung je uključio prvi ekran pametnog sata sa ekranom od Sapphire Crystal, koji nudi 60% tvrđi spoljašnji sloj[12], tako da sat ostaje pouzdan u svakodnevnoj upotrebi. Preslušajte svoju omiljenu pesmu na Spotify-ju samo svojim glasom pomoću Google pomoćnika, a uskoro, pronađite i svoj put koristeći Google Maps sa svog ručnog zgloba[13] bez veze[14] sa pametnim telefonom. Ljubitelji muzike i zvuka ceniće ažuriranja koja uključuju nove aplikacije kao što su SoundCloud i Deezer[15]. Osim toga, One UI Watch4.5 nudi potpunije iskustvo kuckanja, lakši način upućivanja poziva i mnoštvo novih performansi pristupačnosti koje Galaxy Watch čine intuitivnijim.

Galaxy Watch 5 Pro, više karakteristika i veća izdržljivost za entuzijaste na otvorenom

Stvoren za one koji vole boravak na otvorenom, Galaxy Watch5 Pro je najnoviji dodatak Galaxy Watch portfoliju. Od planinarenja do vožnje biciklom i dalje, Watch5 Pro je spreman za izazov zahvaljujući vrhunskim materijalima. Sadrži poboljšani safirni kristal koji je otporniji na habanje i izdržljivo kućište od titana koje štiti ekran sa izbočenim okvirom. Galaxy Watch5 Pro takođe dolazi sa potpuno novim sportskim kaišem D-Buckle[16] koji nudi izdržljivost sa elegantnim dizajnom.

Snažan i napravljen da traje, Galaxy Watch5 Pro ima najveću bateriju u Galaxy Watch-u. On je 60% veći od Galaxy Watch4, što je ključno za držanje koraka sa vama dok osvajate novu rutu. Iskoristite GPX, koji je po prvi put dostupan na Galaxy Watch-u. Krenite na planinarenje i snimite, te podelite to sa kolegama u aplikaciji Samsung Health uz Route Workout. Takođe, možete preuzeti pešačke i biciklističke rute dok vežbate za svoju sledeću trku ili želite promeniti svoju rutinu. Dok planinarite ili vozite bicikl, držite pogled na stazi, a ne na karti, sa intuitivnim uputama skretanje po skretanje[17]. Kada budete spremni da krenute kući, Galaxy Watch5 Pro će vas lako tamo odvesti uz pomoć karakteristike Track back koja vas vraća na put kojim ste došli[18].

Cene i dostupnost[19]

Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro dostupni su u pretprodaji na odabranim tržištima počevši od 10. avgusta, sa dostupnošću u maloprodaji od 26. avgusta.

Galaxy Watch5 nudi moderan i minimalistički dizajn, kao i performanse koje vam pomažu postići više svaki dan. Dolazi sa potpuno novim, neutralnim opcijama boja koje privlače pažnju, sa velikom opcijom od 44 mm, a dostupan je u grafitnoj, safirno plavoj i srebrnoj boji, te malom opcijom od 40 mm dostupnom u grafitnoj, ružičasto-zlatnoj i srebrnoj koja ima ljubičasti kaiš koji savršeno pristaje sa Galaxy Z Flip4. Galaxy Watch5 biće dostupan po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 34.999 RSD za Bluetooth verziju i 39.999 RSD za LTE verziju.

Za one koji traže avanturu, izdržljivost, performanse i stil, Galaxy Watch5 Pro je za vas. Biće dostupan u titanijum crnoj i titanijum sivoj boji, sa ekranom od 45 mm, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 52.999 RSD za Bluetooth verziju i 59.999 RSD za LTE verziju.

Ukoliko u periodu od 10.8. do 25.8. kupite Galaxy Watch5 ili Watch5 Pro na poklon dobijate Galaxy Buds Live u vrednosti poklona od 21.999 RSD.

Za više informacija o Galaxy Watch 5 i Galaxy Watch 5 Pro posetite: https://www.samsung.com/rs/offer/preorder-galaxy-watch5

 

[1] Ove performanse su namenjene samo za opšte zdravstveno stanje i fitness. Nisu namenjene za otkrivanje, dijagnozu ili lečenje bilo kog zdravstvenog stanja ili bolesti. Dostupnost ovih karakteristika može se razlikovati zavisno od tržišta ili uređaja. Zahteva Galaxy pametni telefon sa Androidom 8.0 ili novijim, 1,5 GB RAM-a ili više i najnoviju verziju aplikacije Samsung Health (verzija 6.22 ili novija).

[2] Dostupnost senzora može se razlikovati zavisno od tržišta.

[3] Namenjen samo za opšte wellness i fitness svrhe. Nije namenjeno za otkrivanje, dijagnozu, lečenje, praćenje ili upravljanje bilo kojim medicinskim stanjem ili bolešću. Sve zdravstvene informacije kojima se pristupa putem uređaja i/ili aplikacije ne smeju se smatrati medicinskim savetom. Korisnici bi trebali zatražiti bilo kakav medicinski savet od lekara. Nemojte meriti sastav tela ako imate ugrađeni srčani stimulator ili druge ugrađene medicinske uređaje. Nemojte meriti sastav tela ako ste trudni. Rezultati merenja možda neće biti tačni ako ste mlađi od 20 godina.

[4] Za merenje odaberite svoju vežbu pre nego što počnete vežbati.

[5] Za merenje odaberite „Trčanje“ na satu i trčite najmanje 5 km/h na minimalnoj udaljenosti od 2,5 km. Samo za korišćenje pri trčanju na otvorenom.

[6] Performanse spavanja namenjene su samo za opštu dobrobit i fitness svrhe. Nije namenjeno za otkrivanje, dijagnozu, lečenje bilo kog zdravstvenog stanja ili poremećaja spavanja. Merenja su samo za vašu osobnu referencu. Obratite se medicinskom stručnjaku za savet.

[7] Kako biste snimili svoje hrkanje, nosite sat dok spavate i stavite telefon na stabilnu površinu blizu glave, poput noćnog ormarića, tako da je donji dio telefona usmeren prema vama.

[8] Za rezultate uzorka spavanja, korisnik mora nositi sat dok spava najmanje 7 noći i ispuniti anketu.

[9] Zahteva najnovije verzije mobilne aplikacije Samsung Clock (v. 12.1.10.5 ili novije), mobilne aplikacije Samsung SmartThings (v. 1.7.59.23 ili novije) i mobilne aplikacije SmartThings Framework (v1.4.1 ili novije). Dostupno na pametnim uređajima koji su registrovani na SmartThings.

[10] Za obaveštavanje kontakta za hitne slučajeve potrebna je mrežna veza. Na tačnost GPS-a mogu uticati prepreke satelitskog signala, poput zgrada.

[11] U poređenju sa Galaxy Watch4

[12] U poređenju sa Galaxy Watch4. Na temelju Vickersove tvrdoće izmerene uz konstantno opterećenje od 200 gf.

[13] Potrebna je mrežna veza.

[14] Dostupnost aplikacije može se razlikovati zavisno od tržišta, operatera ili uređaja. Za neke aplikacije mogu se primenjivati naknade za pretplatu.

[15] Dostupnost aplikacije može se razlikovati zavisno od tržišta, operatera ili uređaja. Za neke aplikacije mogu se primenjivati naknade za pretplatu.

[16] Nemojte ostavljati svoj uređaj i kaiš u blizini magnetnih polja. Kartice sa magnetnom trakom, uključujući kreditne kartice, telefonske kartice, knjižice i karte za ukrcavanje, mogu se oštetiti u blizini magnetnih polja.

[17] Pruža se kada se datoteka rute u formatu GPX uveze za planinarenje i biciklizam, a ruta je postavljena kao cilj u postavkama Samsung Health.

[18] Ova performansa mora biti omogućena za planinarenje ili vožnju biciklom u postavkama Samsung Health.

[19] Dostupnost se može razlikovati zavisni od tržišta ili operatera. Podržani modeli, boje, veličine i trake mogu se razlikovati zavisno od tržišta ili operatera.

Oznake:
Tag Media

TAG Media je full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Nastali smo iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri televizijske i video produkcije sa preko 20 godina iskustva.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna *