Unesi izraz za pretragu i pritisni Enter

Tech

Tesla Smartphone 6.4 Lite

Tag Media dec 28

Kompanija Comtrade, kao nosilac brenda Tesla,  predstavila je svoj novi telefon srednjeg cenovnog ranga – Tesla Smartphone 6.4 Lite. Reč je o uređaju, sa naprednim funkcijama, uz jednostavnu i laku upotrebu.  Lagan je, dobro leži u ruci i ostavlja utisak kao da je iz više klase.

Kako bi se uspešno nosio sa svakodnevnim operacijama, aplikacijama i video-igrama, Tesla Smartphone 6.4 Lite opremljen je MediaTek MTK 6739 čipom unutar kojeg se nalaze četiri procesorska jezgra i PowerVR grafička jedinica. Optimizovan rad, štedljivi procesor i baterija od 2.700 mAh daju solidnu autonomiju ovom uređaju.

Jednoslojni In-Cell HD+ ekran dijagonale 5,5 inča postavljen je direktno na matičnu ploču telefona i daje veoma svetao i živopisan prikaz. Telefon pokreće Android 8.1 Oreo koji donosi bolje performanse na pristupačnijim uređajima, što znači da će aplikacije raditi brže, a upravljanje podacima biti efikasnije, uz više interne memorije, stalnu bezbedonosnu zaštitu i ostale pogodnosti. Svaka karakteristika Android 8.1 Oreo sistema dolazi do izražaja u Tesla Smartphone-u 6.4 Lite zahvaljujući optimizovanom procesoru i radnoj memoriji od 3GB. Tesla Smartphone 6.4 Lite je nosilac Google sertifikata, što znači da ćete imati potpunu Google podršku i neometan pristup najboljim aplikacijama.

Dual kamera na poleđini telefona koristi pomoćnu kameru od 0.3 MP predviđenu za unošenje više svetlosti, što pomaže glavnoj kameri od 8 MP da kreira jasnije i oštrije fotografije i bokeh efekat, odnosno zamućenje slike iza objekta koji se slika. Prednja kamera od 5 MP dolazi sa blicem koji će vam pomoći da pravite bolje selfije, uz maksimalnu rezoluciju od 2590x1944px. Obe kamere isporučuju Full HD video snimke.

Telefon poseduje Hybrid SIM slot, koji omogućava da se istovremeno koristite dve Nano SIM kartice i to obe sa 4G tehnologijom ili kombinaciju Nano SIM i Micro SD memorijske kartice.

U sastavu MTK 6739 čipa nalazi se i prijemnik satelitskog signala za navigaciju, zahvaljujući kojem je Tesla Smartphone 6.4 Lite u stanju da se poveže sa GPS, GLONASS i Baidou satelitskim sistemima istovremeno, što omogućava preciznije pozicioniranje i stabilniji prijem satelitskog signala.

Aplikacije koje ste nedavno koristili često ostaju aktivne i nakon što ste iz njih „izašli” i tako bespotrebno troše hardverske resurse. Takve aplikacije sada možete lako da isključite samo jednim pritiskom na DuraSpeed taster koji se nalazi u vrhu desne bočne stranice uređaja. Pritiskom na ovaj taster, na ekranu se prikazuju dve opcije, od kojih prva služi za isključivanje svih aplikacija koje su zaostale u radnoj memoriji telefona, dok druga služi za aktiviranje štedljivog režima rada.

Tesla Smartphone 6.4 Lite je izbalansiran uređaj koji će zadovoljiti potrebe korisnika koji su u potrazi za modernim i pristupačnim telefonom.

Tag Media

TAG Media je full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Nastali smo iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri televizijske i video produkcije sa preko 20 godina iskustva.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna *