Unesi izraz za pretragu i pritisni Enter

Tech

Huawei predstavio revolucionarnu Mate 30 seriju

Tag Media okt 01

Prvi put nakon odluke američke administracije da uskrati saradnju sa njenim kompanijama, Huawei izbacuje na tržište novi mobilni telefon koji poseduje Android 10 opeativni sistem otvorenog koda.

Kompanija Huawei predstavila je HUAWEI Mate 30 seriju telefona u Minhenu. Ovo su prvi 5G pametni telefon druge generacije na svetu. Ono što je bilo i očekivano je da Huawei Mate 30 serija dolazi sa javnom verzijom Androida, Android Open Source Project bez Android licence i Google aplikacija. To znači da će korisnici na seriji Mate 30 imati mogućnost da koristite Huawei AppStore i druge Android aplikacije, koje se mogu preuzeti sa “trećih strana“.Mate 30 Pro je prvi 5G pametni telefon druge generacije na svetu. Poseduje zakrivljeni OLED displej, a Huawei ovaj tip ekrana naziva Horizon display dok je zakrivljenje ivica ekrana 88 stepeni. Najnoviji čipset koji ga pogoni je Kirin 990 5G, odnosno prvi sistem koji na jednom čipu ujedinjuje procesorske jedinice i 5G modem. HUAWEI Mate 30 Pro donosi opciju Intuitive Side-touch Interaction, koja dugme za regulisanje zvuka sa strane telefona zamenjuje nevidljivim virtuelnim tasterom. Ova opcija takođe omogućava korisnicima da sami odrede položaj dugmeta za regulisanje jačine zvuka sa bilo koje strane uređaja. Opcije HUAWEI 3D Face Unlock i In-Screen Fingerprint zajedno donose visok nivo biometrijske sigurnosti. Sa zadnje strane uređaja, nalazi se četvorostruka kamera u obliku prstena sa metalnim okvirom imitirajući dizajn DSLR kamere, od kojih je glavna rezolucije 40 MP, a poseduje i optičku stabilizaciju slike. Telefon sadrži 14 antena za 5G, što omogućava stabilnu konekciju i velike brzine transfera podataka. HUAWEI Mate 30 se može pohvaliti i baterijom kapaciteta od 4200mAh, dok HUAWEI Mate 30 Pro ima veću bateriju od 4500mAh. Pored toga, serija HUAWEI Mate 30 donosi unapređenu opciju za bežično punjenje jednog telefona preko drugog, čime korisnici dobijaju brz i praktičan način da dopune ostale uređaje. Još jedan novitet je i AI kontrola pokretom za interakciju sa ekranom bez kontakta. U Huaweiu najavljuju da će ovi uređaji biti dostupni i na zapadnim tržištima za otprilike mesec dana.

Oznake:
Tag Media

TAG Media je full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Nastali smo iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri televizijske i video produkcije sa preko 20 godina iskustva.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna *