Unesi izraz za pretragu i pritisni Enter

Kultura

Promocija monografije „Mauzolej nesavršenstva“ slikara Slavka Krunića

Tag Media okt 31

Monografija Mauzolej nesavršenstva, slikara Slavka Krunića objavljena nedavno u Londonu, zbirka je vrlo slikovitih i satiričnih portreta. Krunićevih junaci, odupiru se svakoj mogućnosti da budu razdvojeni od posmatrača, ali, takođe i da naprave razliku između sebe i umetničkog dela. Stoga, ne čudi što ova knjiga stvara posebnu vrstu prisnosti. Mi, posmatrači, osećamo se kao drugovi portretisanih likova, još bolje, kao njihovi životni saputnici na jednom izmišljenom, bolje rečeno, pažljivo zamišljenom putu.
Do komike istančana maštovitost junaka, često i izrazita melanholičnost, omogućavaju nam da ne budemo ni jednog časa sigurni kako nismo zaista i čuli te životne priče. Premda ih posmatramo u njihovoj nepokretnosti. Jer je i ona, isto tako, samo jedna od mogućnosti.
Nadahnut Krunićevim slikama, Bil Guld, inače američki muzičar i producent, u svetskoj javnosti dobro poznat kao basista benda Faith N More, napisao je biografiju imaginarnog svedoka Mauzoleja nesavršenstva. Iz te simbioze nastala je i neobična kombinacija različitih likovnih izraza oblikovanih kroz vežbu o nesavršenstvu.

O monografiji su govorili i Mirjana Ognjanović, književnica i prevodilac, odnosno Nebojša Grujičić, novinar i publicista.

Slavko Krunić srpski je slikar i ilustrator, rođen u Beogradu.
Za svoja umetnička dela dobio je važne nagrade.
Kao najveće priznanja pak doživljava ilustracije koje je napravio za omote objavljenih albuma svojih omiljenih bendova.
Unicorn Publishing Group LLP je jedna od vodećih nezavisnih izdavačkih kuća sa sedištem u Londonu i Čikagu, specijalizovana za knjige iz oblasti vizuelnih umetnosti i istorije kulture.
Promocija monografije održana je u sredu 30. oktobra u RTS Klubu…

Tag Media

TAG Media je full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Nastali smo iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri televizijske i video produkcije sa preko 20 godina iskustva.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna *