Unesi izraz za pretragu i pritisni Enter

Tech

Wiko View 3

Tag Media nov 04

Francuski Wiko do sada je pokazao kako ume da se istakne među pristupačnim telefonima, uspevajući da podigne svoj tržišni udeo i zastupljenost na raznim tržištima iz godine u godinu. Prvo što se uoči na kutiji je veliki ekran, gde jasno Wiko ističe veličinu displeja. Telefon dolazi sa 6,26” IPS ekranom rezolucije 1520 × 720 piksela. Preporučujemo da odmah na početku podesite u opcijama nešto toplije boje, jer fabrički dolazi sa hladnijim i manje prijatnim tonovima za oči. Proizvođač se potrudio da prednji  deo telefona prekrije što više sam ekran, pa su tako ivice svedene na minimum. Staklo se sa bokovima spaja putem dopadljivih zakrivljenja, zahvaljujući kojima telefon lepo izgleda i dobro leži u ruci.  U vrhu ekrana je smeštena prednja kamera od 8 MP. Sa zadnje strane nalazi se  i modul sa čak tri kamera senzora i skener otiska prsta. Ovaj sistem od tri kamere je glavna karakteristika Wiko View 3 modela. Glavni senzor je  od 12 MP, 120-stepeni ultraširoki senzor od 13 MP, a pomoćni senzor od 2 MP je za merenje dubine. Dostupan je Phase Detection autofokus, a širokougaono snimanje podiže upotrebljivost  telefona i čini snimanje raznovrsnijim. Implementirana je stabilizacija video-snimaka, pa ćete praviti sasvim pristojne video-zapise pomoću ovog telefona.

Težak je 178 grama,  a blago povećanje težine je zbog  baterijie relativno  velikog kapacicteta od 4000 mAh, koja  uz umereno korišćenje može izdržati bez punjenja  i  dva dana.  Specifične karakteristike omogućavaju mu da radi i duže od toga ukoliko uključite automatski senzor koji agresivno spušta osvetljenost ekrana, doprinoseći na taj način uštedi. Jedina zamerka bi bila što nema USB C port za brzo punjenje, već standardni micro USB, preko punjača od 10W, mada punjenje i nije tako sporo kao što smo očekivali.  Jedan od faktora energetske efikasnosti  je i ugrađen čipset, koji diktira performanse i snagu telefona. Mediatek Helio P22 je veoma štedljiv čipset. Reč je o osmojezgarnom procesoru čija jezgra rade na 2 GHz, ali nije preterano moćan, tako da ne treba  očekivati naročite performanse. I zbog toga, baterija traje veoma dugo, a telefon je uvek hladan, čak i prilikom igranja i pokretanja zahtevnih aplikacija. Wiko View 3 poseduje 3 GB RAM-a, kao i pristojnih 64 GB prostora za skladištenje, a može se proširiti i putem microSD slota do 256 GB. Uz telefon dolazi i Android 9 Pie operativni sistem u izvornoj verziji, bez ikakvih dodatnih opterećenja, koji radi veoma dobro.  Zaključak je da je u pitanju pristojan uređaj koji možemo preporučiti  korisnicima sa skromnijim budžetom, kojima trebaju veliki ekran, trostruka kamera i duga autonomija baterije, nauštrb manje rezolucije ekrana i nešto slabijih performansi.

Tag Media

TAG Media je full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Nastali smo iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri televizijske i video produkcije sa preko 20 godina iskustva.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna *