Unesi izraz za pretragu i pritisni Enter

Tech

Samsung i IBM pružaju kompanijama 5G mobilna rešenja

Tag Media nov 13

Kompanije Samsung Electronics i IBM su na ovogodišnjoj Samsung Developer konferenciji najavile lansiranje nove, zajedničke platforme, koja koristi IBM Cloud tehnologiju i rešenja na bazi veštačke inteligencije, kao i Samsung mobilne performanse. Saradnja dve kompanije spaja IBM rešenja sa Samsung Galaxy ekosistemom, pogodnim za savremene korporativne korisnike i preduzetnike.

Mobilna industrija prolazi kroz veliku transformaciju, razvijajući nove oblike poslovanja i pružajući kompanijama inovativne tehnologije, kao što su 5G, veštačka inteligencija i Internet of Things

Nova platforma dizajnirana je sa ciljem da spoji inovacije IBM Cloud sistema sa uređajima iz Samsung Galaxy ekosistema, uključujući Galaxy Tab, Galaxy pametne telefone i Galaxy satove. Svrha platforme je da unapredi radne uslove za policajce, vatrogasce i radnike drugih hitnih službi.

Prema podacima Međunarodne organizacije rada, skoro tri miliona smrti godišnje su direktna posledica nesreća na radnim mestima. Zbog toga vlade i kompanije imaju sve veću potrebu za izgradnjom sistema za praćenje zdravstvenog stanja zaposlenih u radnim okruženjima koja karakteriše visok stepen stresa.

Dizajnirana uz pomoć IBM Cloud sistema, nova platforma omogućava klijentima da prate srčani ritam radnika, te stepen fizičke aktivnosti, kako bi blagovremeno mogli da utvrde da li je zaposlenom potrebna pomoć i blagovremeno reagovali. Tako će bezbednosni i zdravstveni indikatori zaposlenih u hitnim službama, opremljenih Samsung Galaxy satovima sa biometričkim senzorima i Galaxy pametnim telefonima sa 5G konekcijom, putem ove platforme biti deljeni i praćeni u realnom vremenu. Promena u vitalnim parametrima može pokazati da je korisnik u opasnosti od srčanog udara, iscrpljenosti, pregrevanja ili da je u nekoj drugoj situaciji koja zahteva hitnu intervenciju. Platforma će automatski poslati podatke menadžerima za hitno reagovanje, koji potom blagovremeno reaguju i šalju pomoć zaposlenom koji je u nevolji.

Putem platforme, Samsung Galaxy uređaji velike brzine ostvariće svoj pun potencijal bilo gde, jer mogu da se personalizuju tako da zadovolje potrebe korisnika u uslovima sa kojima se susreću vojnici na terenu, zaposleni u elektranama, spasioci ili radnici u rudnicima.

Tag Media

TAG Media je full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Nastali smo iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri televizijske i video produkcije sa preko 20 godina iskustva.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna *