Unesi izraz za pretragu i pritisni Enter

Odabrano Tech

IBM Think Summit 2020

Tag Media okt 30

Virus korona je preformulisao pravila igre u poslovanju. Uslovi su se u ogromnoj meri promenili, nadmetanje za kupce se intenziviralo, dok su se brojni resursi redukovali zbog naglog pada. Prema američkom IBM-u, kompanije treba da preispitaju, a ne samo da ponovo započnu svoje poslovanje, i upravo je ova tema bila jedna od ključnih na IBM Think Digital Summit onlajn konferenciji.
Prema istraživanju američke kompanije, pandemija izazvana virusom korona nije usporila, već je ubrzala digitalnu transformaciju kompanija, što važi i za naše podneblje. Anketa među više od 3.800 izvršnih direktora iz 20 industrija i 22 države takođe je otkrila da je 6 od 10 kompanija ubrzalo digitalnu transformaciju zbog pandemije KOVID-19.
U studiji pod naslovom “KOVID-19 i budućnost poslovanja”, IBM je identifikovao 3 ključne oblasti u kojima uspešni poslovni lideri deluju proaktivno, a to su: organizaciona fleksibilnost, veštačka inteligencija I automatizacija i upotreba drugih tehnologija koje se eksponencijalno razvijaju. Pored toga, potrebni su nova vrsta vodstva, angažovanja i inovativnih pristupa prema zaposlenima.
Zaključak IBM-ovog istraživanja pokazuje da su zadržavanje zaposlenih i upravljanje „pregorevanjem“ tj preteranim I prekovremenim radom takođe ključni za konkurentnost. Po rečima njihovih stručnjaka, digitalizacija može biti korisna u ovoj oblasti dugoročno, uspešni lideri će biti oni koji su empatični, promovišu ličnu odgovornost i podržavaju timski rad koji koristi plansko razmišljanje, agilne metode i DevOps alate i tehnike.

Tag Media

TAG Media je full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Nastali smo iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri televizijske i video produkcije sa preko 20 godina iskustva.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna *