Unesi izraz za pretragu i pritisni Enter

Razno

Predstavljena edukativna platforma „Bezbedni klinci“: Za digitalne mame i tate

Tag Media nov 23

U Beogradu je zvanično predstavljena edukativna platforma Bezbedni klinci, novi izvor kvalitetnog sadržaja na temu bezbedne upotrebe interneta za decu i neophodnog roditeljskog digitalnog obrazovanja.

U vremenu kada internet nudi brojne mogućnosti, ali i opasnosti, Bezbedni klinci, kao projekat društveno odgovornog poslovanja kompanije Vip mobile, prve i jedine Family friendly kompanije u Srbiji, ima za cilj da pruži podršku roditeljima u sve intenzivnijem procesu digitalizacije.

U izradi sadržaja za platformu učestvovali su stručnjaci Pedagoškog društva Srbije koji su dali važne savete na temu bezbednosti dece na internetu.

Danas, kada tinejdžeri provode u proseku gotovo devet sati ispred ekrana i kada svaki četvrti kaže da njihovi roditelji znaju „malo“ ili „ne znaju ništa“ o tome šta rade dok su online, bezbednost dece na internetu postavlja se kao prioritetna tema. Važnost je prepoznalo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je zvanično podržalo Bezbedne klince.

Na predstavljanju su učestvovali i Nataša Stojanović, predsednica Pedagoškog društva Srbije i Biljana Lajović, specijalista školske psihologije iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Koliko je velika uloga digitalno pismenih roditelja u bezbednom online odrastanju dece prepoznala je voditeljka i poznato TV lice, Nataša Miljković, ambasador platforme Bezbedni klinci.

Roditeljsko razumevanje digitalnog sveta biće upotpunjeno na platformi različitim listama popularnih igara, edukativnih aplikacija i kanala na kojima njihova deca mogu kvalitetno da provode svoje vreme.

Oznake:
Tag Media

TAG Media je full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Nastali smo iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri televizijske i video produkcije sa preko 20 godina iskustva.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna *